Recept zoekresultatenBruin biobrood met peer en gorgonzola
Delhaize logo
  • Bruin biobrood met peer en gorgonzola
    C

Bruin biobrood met peer en gorgonzola

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Brunch
Snack
Bruin biobrood met peer en gorgonzolaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g gorgonzola
  • 2 Conferenceperen
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • 4 grote sneden bruin biobrood

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    16,45 €/kg
    €3,29
    F2009072800722200000
  • F2009120300335330000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    S1994033100092470000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Schil en snijd de peren in fijne partjes.
    3. Besmeer een boterham met gorgonzola en schik hierop enkele dunne plakjes peer. Herhaal dit 3 keer en eindig met een boterham (bovenaan) zodat je een croque krijgt van 4 boterhammen.
    4. Leg het torentje op een bakplaat en bak in de oven gedurende 10 min.
    5. Serveer de warme boterhammen met een beetje Luikse siroop, een ideale combinatie.

    Kooktip

    Serveer hier een Rodenbach bij!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 833; energie (kCal): 199; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 17,2; suikers (g): 6,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 340,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Brunch
    Snack
    • Bruin biobrood met peer en gorgonzola
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    16,45 €/kg
    €3,29
    F2009072800722200000
  • F2009120300335330000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    S1994033100092470000