Recept zoekresultatenBrochettes van saltimbocca
Delhaize logo
  • Brochettes van saltimbocca
    B

Brochettes van saltimbocca

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Brochettes van saltimboccaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel een busseltje verse salie
  • 400 g kalfsvlees « bruinen en opdienen »
  • olijfolie
  • 5 sneden prosciutto crudo Delhaize

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Salie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011670000
  • Bruinen en opdienen | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 160 gr
    +/-25,19€/kg
    +/-€4,03
    F2001121200569800000
  • Prosciutto crudo artigianale
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    150 gr
    55,27 €/kg
    €8,29
    F2013022700564330000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    75 cl
    17,32 €/l
    €12,99
    S1993092200006500000
  • Begin met koken

    1. Snij de kalfslapjes in kleine rechthoeken (ong. 7 x 4 cm), kruid ze met peper en bedek ze met rechthoekige stukjes ham. Leg ½ salieblaadje dwars op elk stukje, rol op en steek op brochettestokjes.
    2. Smeer de rolletjes in met olijfolie en laat ze snel roosteren op de barbecue.
    3. Serveer meteen met een pastasalade met tomaten en mozzarella.

    Kooktip

    Dit recept is ook lekker met heel dunne kalkoenlapjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 669; energie (kCal): 159; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 19,8; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 232,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Barbecue,Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Brochettes van saltimbocca
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Salie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011670000
  • Bruinen en opdienen | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 160 gr
    +/-25,19€/kg
    +/-€4,03
    F2001121200569800000
  • Prosciutto crudo artigianale
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    150 gr
    55,27 €/kg
    €8,29
    F2013022700564330000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    75 cl
    17,32 €/l
    €12,99
    S1993092200006500000