Recept zoekresultatenBraziliaanse îles flottantes
Recept zoekresultatenBraziliaanse îles flottantes
Delhaize logo
  • Braziliaanse îles flottantes
    Nutri-Score D

Braziliaanse îles flottantes

Braziliaanse îles flottantesD
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 80 g bloemsuiker
  • 160 g brésiliennenootjes
  • 1 snuifje zout
  • 6 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 afgestreken el oploskoffie
  • 40 cl verse room
  • 60 cl volle melk
  • 80 g bloemsuiker
  • 160 g brésiliennenootjes
  • 1 snuifje zout
  • 6 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 afgestreken el oploskoffie
  • 40 cl verse room
  • 60 cl volle melk

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de melk, de oploskoffie en de room in een grote steelplan, neem van het vuur net voor het kookpunt.
  2. 2
    Klop de eigelen met de griessuiker los tot een wit mengsel. Voeg geleidelijk aan en al roerend de warme melk/roombereiding toe. Giet terug in de steelpan en verwarm op een middelhoog vuur. Klop zacht tot de room bindt en de rug van een lepel bedekt zonder er meteen af te lopen (laat zeker niet koken!). Neem van het vuur en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen.
  3. 3
    Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken. Voeg de bloemsuiker toe en klop nog even. Verdeel over 8 kleine soufflékommetjes, strijk de bovenkant glad en kook in de microgolfoven: 1 min. op 800 W per 4 kommetjes. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  4. 4
    Voor het serveren: haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes, laat ze uitlekken en rol ze in de bresiliennenootjes. Verdeel de koude room over bekers, leg voorzichtig een schuimpje in het midden en dien op.
  1. 1
    Verwarm de melk, de oploskoffie en de room in een grote steelplan, neem van het vuur net voor het kookpunt.
  2. 2
    Klop de eigelen met de griessuiker los tot een wit mengsel. Voeg geleidelijk aan en al roerend de warme melk/roombereiding toe. Giet terug in de steelpan en verwarm op een middelhoog vuur. Klop zacht tot de room bindt en de rug van een lepel bedekt zonder er meteen af te lopen (laat zeker niet koken!). Neem van het vuur en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen.
  3. 3
    Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken. Voeg de bloemsuiker toe en klop nog even. Verdeel over 8 kleine soufflékommetjes, strijk de bovenkant glad en kook in de microgolfoven: 1 min. op 800 W per 4 kommetjes. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  4. 4
    Voor het serveren: haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes, laat ze uitlekken en rol ze in de bresiliennenootjes. Verdeel de koude room over bekers, leg voorzichtig een schuimpje in het midden en dien op.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 989; energie (kCal): 238; vetten (g): 15,4; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 20; suikers (g): 18,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 498,61
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Douwe Egberts Koffie | Moka Royal | Pads
    333 gr
    2+1 gratis
    7
    25
  • Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    50 cl
    5
    99
  • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99

    Totaal:

    €23,36

    Deze recepten kan je ook leuk vinden