Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 sneden boeren- of Ardeens brood
- 1 eetlepel Luikse siroop
- 1/4 rode appel
- 50 g van een stronk geitenkaas
- 1 handvol veldsla
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1975042500092480000
F2009120400361120000
F2017051100171500000
Begin met koken
- Besmeer de eerste boterham rijkelijk met de Luikse siroop.
- Bedek met de in fijne schijfjes gesneden appel.
- Snij de geitenkaas in plakjes en leg ze op de appels. Schik daarop de veldsla.
- Leg er de tweede boterham op, snij in twee en geniet.
Kooktip
Wanneer je de boterham bereidt om mee te nemen, besprenkel de appelschijfjes dan met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 211; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 25,7; suikers (g): 7; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 92,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Lunch
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1975042500092480000
F2009120400361120000
F2017051100171500000