Recept zoekresultatenBoterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop
    C

Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Brunch
Lunch
Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroopC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sneden boeren- of Ardeens brood
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 1/4 rode appel
  • 50 g van een stronk geitenkaas
  • 1 handvol veldsla

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    900 gr
    5,54 €/kg
    €4,99
    S1975042500092480000
  • Appelen | Primo | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    3,67 €/kg
    €3,49
    F2009120400361120000
  • Geitenkaas | Tendre Bûche
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2017051100171500000
  • Veldsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014100800304700000
  • Begin met koken

    1. Besmeer de eerste boterham rijkelijk met de Luikse siroop.
    2. Bedek met de in fijne schijfjes gesneden appel.
    3. Snij de geitenkaas in plakjes en leg ze op de appels. Schik daarop de veldsla.
    4. Leg er de tweede boterham op, snij in twee en geniet.

    Kooktip

    Wanneer je de boterham bereidt om mee te nemen, besprenkel de appelschijfjes dan met citroensap om verkleuring te voorkomen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 211; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 25,7; suikers (g): 7; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 92,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Lunch
    Lunch
    • Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    900 gr
    5,54 €/kg
    €4,99
    S1975042500092480000
  • Appelen | Primo | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    3,67 €/kg
    €3,49
    F2009120400361120000
  • Geitenkaas | Tendre Bûche
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2017051100171500000
  • Veldsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014100800304700000