Boterham met verse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 dikke sneden meergranenbrood
- 12 radijzen
- enkele takjes waterkers
- sprietjes bieslook
- 4 lente-uien fijngesneden
- 400 g verse kaas uit schaaltje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
F2021022400077520000
F1987042300314800000
F2014061600196900000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 1 u weektijd
- Week de takjes waterkers en de fijngesneden lente-ui 1 u in koud water.
- Gril of rooster het brood.
- Snijd de radijzen in vier.
- Smeer een royale laag verse kaas op het brood.
- Beleg met de stukjes radijs, waterkers, lente-ui, bieslook en werk af met peper en zout. Snel klaar, gezond en o zo lekker.
Kooktip
- Laat waterkers en andere groene kruiden in bruiswater weken (in de koelkast), zo worden ze steviger. Als je lente-ui in bruiswater weekt, gaat ze mooi krullen.
- Werk af met verse (tuin)kruiden voor extra pit!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 730; energie (kCal): 176; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 357,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Overig
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
F2021022400077520000
F1987042300314800000
F2014061600196900000