Recept zoekresultatenBoekweitpannenkoekjes
Recept zoekresultatenBoekweitpannenkoekjes
Delhaize logo
  • Boekweitpannenkoekjes

Boekweitpannenkoekjes

door Ellen Charlotte Marie
Boekweitpannenkoekjes
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 150 g boekweitbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
  • 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
  • 2 el kokospalmsuiker
  • kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
  • 1 snuifje zout
  • 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
  • 2 el ahornstroop (voor de garnituur)
  • 150 g boekweitbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
  • 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
  • 2 el kokospalmsuiker
  • kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
  • 1 snuifje zout
  • 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
  • 2 el ahornstroop (voor de garnituur)

Begin met koken

: 25 min + 30 min kooktijd
  1. 1
    Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
  2. 2
    Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
  3. 3
    Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
  4. 4
    Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.
  1. 1
    Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
  2. 2
    Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
  3. 3
    Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
  4. 4
    Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Kids
Brunch,Ontbijt
Ontbijt

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Kokossuiker
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Bloem | Boekweitmeel | Bio
    1 kg
    Bio
      6
      45
    • Dr. oetker Gist droog
      4 x 7 gr
      2
      89
    • Suzi Wan Kokosnotenmelk | Light
      200 gr
      3
      49
    • Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
      500 gr
      1
      99
    • BioToday Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
      400 gr
      Bio
        6
        75
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
      • Delhaize Blauwe bessen | Bio
        125 gr
        Bio
          3
          99
        • Delhaize Citroen | 1 st
          1 st
          -15%
          0
          59
          €0,69
        • Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
          250 gr
          Bio
            6
            29

          Totaal:

          €38,89

          Deze recepten kan je ook leuk vinden