Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBoekweitpannenkoekjes
Delhaize logo
  • Boekweitpannenkoekjes

Boekweitpannenkoekjes

door Ellen Charlotte Marie
Boekweitpannenkoekjes
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 150 g boekweitbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
  • 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
  • 2 el kokospalmsuiker
  • kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
  • 1 snuifje zout
  • 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
  • 2 el ahornstroop (voor de garnituur)
  • 150 g boekweitbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
  • 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
  • 2 el kokospalmsuiker
  • kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
  • 1 snuifje zout
  • 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
  • 2 el ahornstroop (voor de garnituur)

Begin met koken

: 25 min + 30 min kooktijd
1
Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
2
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
3
Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
4
Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.
1
Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
2
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
3
Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
4
Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.
Nutritionele informatie
Energie: 110 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Kids
Brunch,Ontbijt
Ontbijt

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Delhaize Bloem | Boekweitmeel | Bio
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bakpoeder
Dr. oetker Bakpoeder
5 x 16 gr
0
81
Koko | Melk | Bio
Delhaize Koko | Melk | Bio
20 cl
Bio
    2
    09
    Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
    Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
    500 gr
    2
    05
    Suiker | Kokosbloesem | Bio
    BioToday Suiker | Kokosbloesem | Bio
    350 gr
    Bio
      5
      55
      Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
      BioToday Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
      400 gr
      Bio
        6
        75
        Zout | Cuisine
        Delhaize Zout | Cuisine
        1 kg
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        35
        Blauwe bessen | Bio
        Delhaize Blauwe bessen | Bio
        125 gr
        Bio
          3
          99
          Citroen | 1 st
          Delhaize Citroen | 1 st
          1 st
          0
          69
          Esdoorn | Siroop | Bio
          Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
          250 gr
          Bio
            6
            09
            Totaal:
            €28,37

            Deze recepten kan je ook leuk vinden