Bloemkoolmousse met grijze garnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 gelatineblaadjes
- 150 g bloemkoolroosjes
- 1,5 dl room
- 1 dl slaolie
- 1/2 bussel waterkers
- 1/2 teentje knoflook
- 150 g gepelde grijze garnalen
- platte peterselie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004011908020090000
F2008102300300430000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 10 min. kooktijd + 60 min. koeltijd
- Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Kook de bloemkoolroosjes 10 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze tot een fijne puree met de uitgelekte gelatineblaadjes, zout en peper. Laat afkoelen.
- Klop de room stijf en meng hem voorzichtig met de puree. Verdeel over de glazen en laat minstens 1 u in de koelkast opstijven.
- Mix de slaolie met waterkers, knoflook, zout en peper. Giet een beetje van deze olie op elke mousse, voeg de gepelde grijze garnalen toe en werk af met bladpeterselie.
- Dien koel op, bij het aperitief. Je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen en de mousse als voorgerecht serveren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1157; energie (kCal): 280; vetten (g): 27; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 266
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004011908020090000
F2008102300300430000
Laad nog 3 producten