Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 650 g bloemige aardappelen
- 350 g broccoliroosjes
- 150 g fijne sneetjes "ontbijtspek"
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje geraspte nootmuskaat
- 2 knoflookteentjes
- 5 cl verse room
- 600 g kabeljauw
- gedroogde tijm
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009120408000180000
F2017111000010520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Doe de in grote blokjes gesneden aardappelen in een kookpot met lichtgezouten kokend water. Zet het deksel op de pot en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 10 min. koken.
- Giet de groenten af. Giet 2/3 van de olie in de kookpot, fruit er de geperste knoflookteentjes 2 min. in op een heel zacht vuur, voeg de groenten toe, de nootmuskaat en de room. Prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Gedurende het koken van de groenten: verdeel de skrei in 8 stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek. Doe een beetje olie in een grote braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 min. bruin op een vrij hoog vuur, draai ze halverwege de baktijd om. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
- Serveer met de warme stoemp.
Kooktip
- Zachte skrei, krokant spek en een buitengewone stoemp maken van dit gerecht een echte topper!
- Het spek beschermt het broze skreivlees en voorkomt dat het uiteenvalt tijdens het bakken: een methode die ook voor andere vissoorten kan toegepast worden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 483,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Lente
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009120408000180000
F2017111000010520000
Laad nog 4 producten