Blinde vinken met basilicumtomaten
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g gemengd gehakt (voor de blinde vinken)
- 1 ui, gesnipperd (voor de blinde vinken)
- 1 teen knoflook, gesnipperd (voor de blinde vinken)
- 2 eieren (voor de blinde vinken)
- 2 el paneermeel (voor de blinde vinken)
- 4 takken tijm (voor de blinde vinken)
- 1 mespunt nootmuskaat (voor de blinde vinken)
- peper en zout (voor de blinde vinken)
- 4 plakken rosbief (voor de blinde vinken)
- 2 el boter (voor de blinde vinken)
- 4 el Belgische mosterd (voor de blinde vinken)
- 50 g zuurdesembrood (voor de basilicumtomaten)
- 15 g bladpeterselie, gesnipperd (voor de basilicumtomaten)
- 25 g basilicum, gesnipperd (voor de basilicumtomaten)
- 1 teen knoflook, gesnipperd (voor de basilicumtomaten)
- 1 el Belgische mosterd (voor de basilicumtomaten)
- 1 dl olijfolie (voor de basilicumtomaten)
- 500 g kleine tomaten (voor de basilicumtomaten)
- de geraspte schil van 1/2 citroen (voor de basilicumtomaten)
- en bloesems paars of groen basilicum (voor de basilicumtomaten)
- fleur de sel (voor de basilicumtomaten)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Gehakt | Rund
500 gr
€5,65
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Eieren | Mix kaliber | Bio
6 st
€2,95
Anco
Paneermeel
200 gr
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Delhaize
Rosbief | Rund | Belgisch
+/- 500 gr
+/-€10,40
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
Amora
Mosterd | Sterke
185 gr
€2,29
Delhaize
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
€3,39
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Delhaize
Smaaktrostomaat
2 × 450 gr
€9,98
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Fleur de sel | Guerande
125 gr
€3,55
Totaal:
+/-€73,89
Begin met koken
Bereidingstijd: 50 min.
- Verwarm de oven voor op 185 °C.
- Meng het gehakt met de ui, de knoflook, de eieren en het paneermeel. Rits de blaadjes van de tijm en doe ze bij het gehakt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Verdeel het gehakt over de plakken rosbief. Rol op en zet ze vast met een cocktailprikker.
- Bak de blinde vinken in de boter goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
- Verlaag de oventemperatuur naar 140 °C.
- Snijd het brood in heel dunne sneetjes. Droog het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng het geroosterde brood met de peterselie, het basilicum, de knoflook en de mosterd kort in de blender. Voeg tijdens het mixen een eetlepel olijfolie toe.
- Snijd de hoedjes van de tomaten. Leg er een bolletje panade op en druk goed aan. Leg de tomaten in een ovenschaal en zet 5 minuten onder een hete ovengrill.
- Werk de tomaten af met de rest van de olijfolie, de citroenzeste en blaadjes en bloesems basilicum. Strooi er wat fleur de sel over.
- Serveer de blinde vinken met de gegrilde tomaten en een eetlepel mosterd.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Gehakt | Rund
500 gr
€5,65
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Eieren | Mix kaliber | Bio
6 st
€2,95
Anco
Paneermeel
200 gr
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Delhaize
Rosbief | Rund | Belgisch
+/- 500 gr
+/-€10,40
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
Amora
Mosterd | Sterke
185 gr
€2,29
Delhaize
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
€3,39
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Delhaize
Smaaktrostomaat
2 × 450 gr
€9,98
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Fleur de sel | Guerande
125 gr
€3,55