Recept zoekresultatenBlanc-manger met speculaas
Delhaize logo
  • Blanc-manger met speculaas
    C

Blanc-manger met speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Sinterklaas
Dessert
Blanc-manger met speculaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 g magere plattekaas
  • 125 g speculoos
  • 1 mespuntje kaneel

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Verse kaas | Vol

Delhaize

Verse kaas | Vol

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Speculoos | Spec creme

Lotus

Speculoos | Spec creme

150 gr

€1,85

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
€10,18

Begin met koken

  1. Leg de gelatineblaadjes in een beetje koud water.
  2. Verbrokkel de speculoos met een mixer (of een deegrol) tot een soort paneermeel.
  3. Doe in een steelpan en meng met de geklaarde boter.
  4. Doe ½ cm van deze mengeling in een inox cirkelvorm en zet in de koelkast om te laten opstijven.
  5. Doe de plattekaas in een kom en meng met de kaneel.
  6. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe ze in een steelpan met een beetje water.
  7. Doe vervolgens bij de plattekaas.
  8. Verdeel de bereiding over de speculaaskorst in de inox cirkels.
  9. Zet ongeveer 1 u in de koelkast.
  10. Haal uit de vorm en leg in het midden van elk bord. Versier met een kaneelstokje en enkele stukjes fruit en dien heel koud op.

Kooktip

  • Dit recept zorgt voor een contrast tussen het zoete en krokante van de speculaas en het fluweelzachte en lichtzure van de plattekaas. Als je eerder een ‘zoetekauw’ bent, kan je tijdens het bereiden een beetje zoetstof toevoegen aan de plattekaas.
  • Een gezond extraatje: Dit is niet één van de lichtste desserts, maar blijft wel binnen de perken, zelfs met een beetje boter. Bovendien dekt het 1/5 van de calciumbehoeften van een volwassene.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 725; energie (kCal): 173; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 17,1; suikers (g): 11; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 294,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 725; energie (kCal): 173; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 17,1; suikers (g): 11; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 294,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas
Overig
Dessert
  • Blanc-manger met speculaas
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Verse kaas | Vol

Delhaize

Verse kaas | Vol

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Speculoos | Spec creme

Lotus

Speculoos | Spec creme

150 gr

€1,85

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
€10,18