Bladerdeegtwist met tapenade


Makkelijk
30-60 min.
3/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 24 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 ei
- 3 el tapenade naar keuze
- 6 pakjes van 6 vierkante bladerdeegplakjes
- 1 ei
- 3 el tapenade naar keuze
- 6 pakjes van 6 vierkante bladerdeegplakjes
Begin met koken
- 1Besmeer 3 deegplakjes met de tapenade tot aan de randen.
- 2Bestrijk de 3 andere plakjes met het losgeklopte ei en leg ze omgekeerd en heel precies op de plakjes met de tapenade.
- 3Bestrijk ze met het losgeklopte ei en zet ze 20 min in de koelkast.
- 4Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en neem er de ovenplaat uit.
- 5Leg bakpapier op de plaat. Snijd elk dubbel plakje met een scherp mesje in 8 repen.
- 6Neem de reepjes één voor één aan de uiteinden vast, draai ze vervolgens in tegengestelde richting en leg ze op de ovenplaat.
- 7Bestrijk de matte delen met het losgeklopte ei.
- 8Bak ze in 25 à 30 min goudbruin in de oven.
- 9Laat volledig afkoelen op het ovenrooster.
- 1Besmeer 3 deegplakjes met de tapenade tot aan de randen.
- 2Bestrijk de 3 andere plakjes met het losgeklopte ei en leg ze omgekeerd en heel precies op de plakjes met de tapenade.
- 3Bestrijk ze met het losgeklopte ei en zet ze 20 min in de koelkast.
- 4Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en neem er de ovenplaat uit.
- 5Leg bakpapier op de plaat. Snijd elk dubbel plakje met een scherp mesje in 8 repen.
- 6Neem de reepjes één voor één aan de uiteinden vast, draai ze vervolgens in tegengestelde richting en leg ze op de ovenplaat.
- 7Bestrijk de matte delen met het losgeklopte ei.
- 8Bak ze in 25 à 30 min goudbruin in de oven.
- 9Laat volledig afkoelen op het ovenrooster.
Per portie: Energie: 342 kcal - Vetten: 22,1 g - Koolhydraten: 29,3 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,1g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 342 kcal - Vetten: 22,1 g - Koolhydraten: 29,3 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,1g
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Hapjes
Ingrediënten voor 24 personen
Toon:
- Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop6 st€219
- Delhaize Zwarte olijventapenade110 gr€219
- Delhaize Bladerdeeg | Vers230 gr€081