Recept zoekresultatenBananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter
Delhaize logo
  • Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter
    D

Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Dessert
Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boterD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 eieren
  • 4 bananen
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 15 cl room met 35% v.g.
  • 250 g ‘Banana bread’ mix 
  • 100 g fijne suiker
  • 50 g gezouten boter
  • 3 el culinaire olijfolie

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Bananen | BIO

Delhaize

Bananen | BIO

850 gr

Bio

€2,15

Yoghurt | Vol | Natuur

Delhaize

Yoghurt | Vol | Natuur

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Mix brood | Banaan | Natuur

Arthur & The Sisters

Mix brood | Banaan | Natuur

250 gr

€3,99

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,69

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,15

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Totaal:
€16,26

Begin met koken

  1. Verwarm de dag voordien de fijne suiker en 1 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te roeren. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi amberkleurig is, voeg de boter in stukken toe en laat hem smelten. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en klop de karamel intussen regelmatig. Laat 12 u in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bananen in schijfjes in een mengkom met de yoghurt, de eieren en de olie en mix tot een gladde textuur. Strooi er de banana bread mix bij en meng het geheel met een vork.
  3. Bekleed 8 vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (cupcake of muffin vormpjes). Verdeel er het deeg over en schuif 20 min in de oven (houd in het oog). Laat 10 min lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  4. Serveer met de karamelsaus.
  5. Tip: Pimp de muffins naar eigen smaak met bananenschijfjes, gedroogde veenbessen, amandelen, …

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Dessert
  • Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter
    D

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Bananen | BIO

Delhaize

Bananen | BIO

850 gr

Bio

€2,15

Yoghurt | Vol | Natuur

Delhaize

Yoghurt | Vol | Natuur

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Mix brood | Banaan | Natuur

Arthur & The Sisters

Mix brood | Banaan | Natuur

250 gr

€3,99

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,69

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,15

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Totaal:
€16,26