Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 450 g Bio varkensgehakt
- 350 g Bio rundergehakt
- 1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
- 400 g Bio soepgroenten
- 2 eetlepels fijngehakte Bio koriander
- 2 el bio olijfolie
- 2 eetlepels Bio tomatenpuree
- 1 kl harissa
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082800067140000
F1998040600511500000
S2021020200503670000
F2014102900383020000
S2001020200272250000
S2022091200652170000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Doe de koriander en de ras-el-hanout bij de 2 soorten gehakt.
- Kruid met peper en zout.
- Kneed het vleesmengsel en rol er balletjes van.
- Leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
- Bak ze 10 min. in de oven.
- Stoof de groenten ondertussen in de olie in een diepe pan op zacht vuur gedurende 10 min.
- Voeg dan 50 cl warm water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en de harissa.
- Doe de uitgelekte balletjes bij in dit mengsel.
- Zet een deksel op de pan en laat 20 min. op zacht vuur sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met couscous.
Kooktip
Gebruik bij voorkeur de ras-el-hanout en de harissa uit de afdeling "wereldkeuken", ze zijn uitstekend gekruid.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 592; energie (kCal): 142; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 458,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082800067140000
F1998040600511500000
S2021020200503670000
F2014102900383020000
S2001020200272250000
S2022091200652170000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000