Bagel met spinazie-roomkaas en kip
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldPicknick
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g jonge spinazieblaadjes
- 1/2 komkommer
- 250 g kipfilets
- 4 bagels
- 50 g parmigianoschilfers
- 200 g roomkaas
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013092300731800000
F2014100600351700000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Houd 1 handvol spinazie opzij. Stoom de spinazie 2 min. en knijp daarna zeer goed uit.
- Bak de kipfilets in 2/3 van de olijfolie en kruid bij met peper en zout. Laat afkoelen en snijd in fijne plakjes.
- Bak de bagels volgens de instructies op de verpakking. Snijd ze doormidden.
- Meng de goed uitgeknepen en afgekoelde spinazie met de roomkaas en 1/3 van de olijfolie. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
- Bestrijk de bagels met de spinazie- roomkaas en beleg met komkommerschijfjes, parmigianoschilfers, plakjes kipfilet en de verse spinazieblaadjes.
Kooktip
Voor een lactosevrije variant vervang je de roomkaas door hummus. Als je wilt variëren, vervang de kipfilet dan door sneetjes gerookte zalm of de komkommer door fijngesneden groene appel of venkel.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 839; energie (kCal): 200; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 17,6; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 581
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Picknick
Overig
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013092300731800000
F2014100600351700000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000