Aziatische rundsbouillon
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 1 kg rundersoepvlees met been (voor de rundsbouillon)
- 3 biowortelen (voor de rundsbouillon)
- 2 uien (voor de rundsbouillon)
- 1 teentje knoflook (voor de rundsbouillon)
- 5 cm gember (voor de rundsbouillon)
- 2 stengels citroengras (voor de rundsbouillon)
- 1/2 bussel bladpeterselie (voor de rundsbouillon)
- peper en zout (voor de rundsbouillon)
- 200 g steak (voor de garnituur)
- 150 g shiitake’s (voor de garnituur)
- 1/2 bussel lente-uitjes (voor de garnituur)
- 300 g gedopte edamameboontjes (voor de garnituur)
- 3 cm gember (voor de garnituur)
- 1/2 kleine rode peper (voor de garnituur)
- 1 limoen (Voor de garnituur)
- 1 bussel koriander (voor de garnituur)
- 125 g brede rijstnoedels (voor de garnituur)
- 8 el sojasaus (voor de garnituur)
- 1/2 kl geroosterde sesamwokolie (voor de garnituur)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Fundo
Fond | Rund
5 × 20 cl
€18,95
Delhaize
Wortelen Bos | Verpakt
1 st
€2,19
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Delhaize
Citroengras | Kruiden | Verpakt
75 gr
€2,19
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Delhaize
Gepeld Steak | Rund | Bio
+/- 200 gr
+/-€4,00
Delhaize
Belgische | Shiitake | Bio
150 gr
€3,35
Delhaize
Edamame
300 gr
€1,99
Delhaize
Rode | Peper | Verpakt
50 gr
€1,49
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Nissin
Soep | Noedels | Sesam
2 × 100 gr
€2,90
Saitaku
Saus | Soja | Tamari
150 gr
€3,75
Delhaize
Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
€4,09
Totaal:
+/-€63,71
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. 30 kooktijd
- Maak de bouillon: hak de uien grof, snijd de wortelen in dikke schijfjes (ze zijn bio, dus moet je ze niet schillen), de gember in grote stukken en de citroengrasstengels in 2. Doe al deze ingrediënten samen met het rundersoepvlees, het hele gepelde teentje knoflook en de peterselie in een grote kookpot. Voeg 3 l water toe, breng aan de kook en verlaag het vuur. Houd gedurende 2 u. 30 min. net onder het kookpunt en schep het schuim af en toe weg.
- Filter de bouillon zodra hij voor de helft is ingekookt en zet de kookpot terug op het vuur. Voeg de shiitake’s toe (snijd de grootste in stukken) en laat 10 min. pruttelen. Voeg intussen het sap van de limoen toe, samen met het ontpitte rode pepertje, de geroosterde sesamolie en de sojasaus. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng op smaak.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Snijd de steak in heel fijne sneetjes. Snipper de lente-uitjes fijn en spoel de edamameboontjes onder heet water om ze te ontdooien.
- Verdeel de uitgelekte noedels, de edamameboontjes en het rauwe vlees over grote diepe borden. Overgiet met de hete bouillon, werk af met de lente-uitjes en plukjes koriander. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Fundo
Fond | Rund
5 × 20 cl
€18,95
Delhaize
Wortelen Bos | Verpakt
1 st
€2,19
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Delhaize
Citroengras | Kruiden | Verpakt
75 gr
€2,19
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Delhaize
Gepeld Steak | Rund | Bio
+/- 200 gr
+/-€4,00
Delhaize
Belgische | Shiitake | Bio
150 gr
€3,35
Delhaize
Edamame
300 gr
€1,99
Delhaize
Rode | Peper | Verpakt
50 gr
€1,49
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Nissin
Soep | Noedels | Sesam
2 × 100 gr
€2,90
Saitaku
Saus | Soja | Tamari
150 gr
€3,75
Delhaize
Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
€4,09