Aziatische rundsbouillon
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kg rundersoepvlees met been (voor de rundsbouillon)
- 3 biowortelen (voor de rundsbouillon)
- 2 uien (voor de rundsbouillon)
- 1 teentje knoflook (voor de rundsbouillon)
- 5 cm gember (voor de rundsbouillon)
- 2 citroengrasstengels (voor de rundsbouillon)
- 1/2 bussel bladpeterselie (voor de rundsbouillon)
- peper en zout (voor de rundsbouillon)
- 200 g steak (voor de garnituur)
- 150 g shiitake’s (voor de garnituur)
- 1/2 bussel lente-uitjes (voor de garnituur)
- 300 g gedopte edamameboontjes (voor de garnituur)
- 3 cm gember (voor de garnituur)
- 1/2 kleine rode peper (voor de garnituur)
- 1 limoen (Voor de garnituur)
- 1 bussel koriander (voor de garnituur)
- 125 g brede rijstnoedels (voor de garnituur)
- 8 el sojasaus (voor de garnituur)
- 1/2 kl geroosterde sesamwokolie (voor de garnituur)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987042300314800000
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. 30 kooktijd
- Maak de bouillon: hak de uien grof, snijd de wortelen in dikke schijfjes (ze zijn bio, dus moet je ze niet schillen), de gember in grote stukken en de citroengrasstengels in 2. Doe al deze ingrediënten samen met het rundersoepvlees, het hele gepelde teentje knoflook en de peterselie in een grote kookpot. Voeg 3 l water toe, breng aan de kook en verlaag het vuur. Houd gedurende 2 u. 30 min. net onder het kookpunt en schep het schuim af en toe weg.
- Filter de bouillon zodra hij voor de helft is ingekookt en zet de kookpot terug op het vuur. Voeg de shiitake’s toe (snijd de grootste in stukken) en laat 10 min. pruttelen. Voeg intussen het sap van de limoen toe, samen met het ontpitte rode pepertje, de geroosterde sesamolie en de sojasaus. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng op smaak.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Snijd de steak in heel fijne sneetjes. Snipper de lente-uitjes fijn en spoel de edamameboontjes onder heet water om ze te ontdooien.
- Verdeel de uitgelekte noedels, de edamameboontjes en het rauwe vlees over grote diepe borden. Overgiet met de hete bouillon, werk af met de lente-uitjes en plukjes koriander. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 52 kcal - Vetten: 1,5 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987042300314800000