Recept zoekresultatenAuberginegratin met lam en witte saus met feta
Delhaize logo
  • Auberginegratin met lam en witte saus met feta
    B

Auberginegratin met lam en witte saus met feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Auberginegratin met lam en witte saus met fetaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 190 g lamsbout (reepjes)
  • 300 g gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 450 g gekookte aardappelschijfjes
  • 25 cl bechamelsaus (zelfgemaakt of gebruiksklaar gekocht)
  • 25 cl melk
  • 100 g feta bio
  • 1 el bieslook
  • 1 el dille
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

Delhaize

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

+/- 250 gr

+/-€5,87

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Saus | Béchamel | Verse room | Licht

Balade

Saus | Béchamel | Verse room | Licht

30 cl

€6,25

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Feta | Bio

Delhaize

Feta | Bio

150 gr

Bio

€2,75

Fijngesneden bieslook

Delhaize

Fijngesneden bieslook

50 gr

€1,25

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€23,70

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en de aubergineschijfjes in grotere stukken.
  3. Meng de melk, de bechamelsaus en de feta tot je een homogene pasta krijgt. Voeg peper en kruiden toe en roer het geheel om.
  4. Schik de aubergineschijfjes, het lamsvlees en de aardappelen in een gratineerschaal. Giet de saus erover en laat gedurende 25 min. goudgeel bakken in de oven.
  5. Dien warm op, met een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 426; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 363,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 426; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 363,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
  • Auberginegratin met lam en witte saus met feta
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

Delhaize

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

+/- 250 gr

+/-€5,87

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Saus | Béchamel | Verse room | Licht

Balade

Saus | Béchamel | Verse room | Licht

30 cl

€6,25

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Feta | Bio

Delhaize

Feta | Bio

150 gr

Bio

€2,75

Fijngesneden bieslook

Delhaize

Fijngesneden bieslook

50 gr

€1,25

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€23,70