Aspergerolletjes met gekookte ham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
4 op 5Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g aardappelpuree
- 16 dikke, witte asperges
- 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
- 25 cl bechamelsaus
- 8 sneetjes gekookte ham
- 100 g Oud-Brugge (in blok)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009061700227710000
S2016071503659440000
F2009112400384940000
F2014051900148000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min.
- Schil de asperges, verwijder het harde, onderste gedeelte en kook ze in 10 à 15 min. gaar in licht gezouten, kokend water.
- Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
- Rasp de blok Oud-Brugge fijn.
- Verwarm de puree lichtjes in de microgolfoven. Doe er 2 eetlepels bechamelsaus en 2 eetlepels geraspte kaas bij (voor 4 porties). Meng goed, schep in een ovenschaal en strijk glad.
- Giet de gare asperges voorzichtig af en laat ze schrikken onder koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Rol telkens 2 stuks in een sneetje ham.
- Leg de rolletjes op de puree, overgiet met de resterende bechamelsaus en bestrooi met de rest van de geraspte Oud-Brugge.
- Laat 15 min. in de oven gratineren. Bestrooi met peterselie en serveer meteen.
Kooktip
Onze broodtip: biospeltbrood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 516,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009061700227710000
S2016071503659440000
F2009112400384940000
F2014051900148000000
Laad nog 2 producten