Delhaize logo
  • Aspergeflan
    B

Aspergeflan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht
AspergeflanB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 bussel witte asperges
  • 7,5 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eieren
  • 1 scheutje olijfolie
  • rozemarijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges 10-16
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    14,58 €/kg
    €7,29
    F1986053100300800000
  • Reeds in je keuken
  • S2022120800664460099
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    1. Laat de schillen en de uiteinden van de witte asperges gedurende 20 min. sudderen in water met het groentebouillonblokje. Mix met een staafmixer en meng 5 dl van deze bouillon met de eieren. Breng verder op smaak.
    2. Giet per portie in een geolied vuurvast potje en kook ze 45 min. au bain-marie, in een voorverwarmde oven van 170°C. Laat ze 5 min. rusten en haal ze uit hun vorm. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met rozemarijn. Dien lauw op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 145; energie (kCal): 35; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 73,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Pasen
    Lente
    Voorgerecht
    • Aspergeflan
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges 10-16
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    14,58 €/kg
    €7,29
    F1986053100300800000
  • Reeds in je keuken
  • S2022120800664460099
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000