Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenAsperge-vichyssoise met muntpesto
Delhaize logo
  • Asperge-vichyssoise met muntpesto
    B

Asperge-vichyssoise met muntpesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

2 op 5
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht
Asperge-vichyssoise met muntpestoB

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 ui
  • 1 kg witte asperges
  • 1 l kippenfond
  • peper en zout

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Asperges | Wit | Dik

Delhaize

Asperges | Wit | Dik

4 × 320 gr

€15,56

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
€15,56

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 25 min. (+ koeltijd ± 1 u.)

  1. Breek het harde uiteinde van de asperges af, schil ze en houd de punten apart. Hak de stengels grof. Hak de ui en bruin hem op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de gesmolten boter.
  2. Voeg de aspergestengels en de bouillon toe. Breng aan de kook, kruid met peper en zout en laat 10 min sudderen. Laat volledig afkoelen. Mix fijn met de room en de yoghurt. Breng de soep verder op smaak.
  3. Voor de pesto: stamp de muntblaadjes in een vijzel fijn met de pijnboompitten, de parmigiano en de olijfolie. Snijd de rauwe aspergepunten in fijne schuine plakjes. Spoel ze met koud water. Dien de soep koud op in kleine glazen of kommen. Werk ze af met aspergeplakjes, pesto en een paar druppeltjes olijfolie.

Tip:

  1. Gooi de aspergeschillen niet weg: fruit ze met 1 gehakte ui in een beetje boter, voeg water toe en laat 30 min sudderen. Filter (maar mix niet!) en breng op smaak. Drink deze bouillon natuur of bind hem met een roux, boter manié of een grote gekookte aardappel.
  2. We gaan voor light room en light yoghurt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 54; energie (kCal): 13; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 54,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 54; energie (kCal): 13; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 54,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Pasen
Lente
Voorgerecht
  • Asperge-vichyssoise met muntpesto
    B

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Asperges | Wit | Dik

Delhaize

Asperges | Wit | Dik

4 × 320 gr

€15,56

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
€15,56