Recept zoekresultatenAsperge-vichyssoise met muntpesto
Delhaize logo
  • Asperge-vichyssoise met muntpesto
    B

Asperge-vichyssoise met muntpesto

Asperge-vichyssoise met muntpestoB
Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 1 ui
  • 1 kg witte asperges
  • 1 l kippenfond
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 kg witte asperges
  • 1 l kippenfond
  • peper en zout

Begin met koken

1
Gooi de aspergeschillen niet weg: fruit ze met 1 gehakte ui in een beetje boter, voeg water toe en laat 30 min sudderen. Filter (maar mix niet!) en breng op smaak. Drink deze bouillon natuur of bind hem met een roux, boter manié of een grote gekookte aardappel.
2
We gaan voor light room en light yoghurt.
1
Gooi de aspergeschillen niet weg: fruit ze met 1 gehakte ui in een beetje boter, voeg water toe en laat 30 min sudderen. Filter (maar mix niet!) en breng op smaak. Drink deze bouillon natuur of bind hem met een roux, boter manié of een grote gekookte aardappel.
2
We gaan voor light room en light yoghurt.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 54; energie (kCal): 13; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 54,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 54; energie (kCal): 13; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 54,48
Frans
Vegetarisch
Pasen
Lente
Voorgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden