Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenArdense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
Delhaize logo
  • Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree
    B
Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpureeB

Ardense ham, rode uien met crème de cassis en rodebietenpuree

door Seppe Nobels
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 160 g Ardense ham taste of Inspirations
  • 150 g zwarte bio-olijven
  • 1 dl water
  • 1 dl crème de cassis
  • 3 el koolzaadolie (voor de puree)
  • 160 g Ardense ham taste of Inspirations
  • 150 g zwarte bio-olijven
  • 1 dl water
  • 1 dl crème de cassis
  • 3 el koolzaadolie (voor de puree)

Begin met koken

: 30 min. + 2u30 kooktijd
1
Maak de rodebietenpuree klaar: verwarm de oven voor op 170°C.
2
Leg de hele, ongeschilde rode bieten in een schaal.
3
Voeg de horizontaal gehalveerde knoflookbol toe en besprenkel alles met de koolzaadolie.
4
Leg er de andere ingrediënten rond en schuif 1.30 u in de oven. Laat afkoelen.
5
Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
6
Ontpit de zwarte olijven en hak ze fijn. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de olijven over. Laat ze 1 u in de oven drogen.
7
Pel de rode uien, zonder hun basis te beschadigen. Snijd ze in 4 en doe ze in een kleine steelpan met het water, de crème de cassis, het sap van de limoen en zout.
8
Breng aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen. Laat daarna rusten.
9
Schil de rode bieten, mix hun vruchtvlees met Espelettepeper en breng op smaak met zout.
10
Doe deze puree in een spuitzak.
11
Verfrommel de sneetjes ham en schik ze op de borden.
12
Trek de lagen van de uien los en beleg de grootste met rodebietenpuree. Leg ze op de borden en bestrooi alles met verkruimelde gedroogde olijven. Serveer op kamertemperatuur.
1
Maak de rodebietenpuree klaar: verwarm de oven voor op 170°C.
2
Leg de hele, ongeschilde rode bieten in een schaal.
3
Voeg de horizontaal gehalveerde knoflookbol toe en besprenkel alles met de koolzaadolie.
4
Leg er de andere ingrediënten rond en schuif 1.30 u in de oven. Laat afkoelen.
5
Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
6
Ontpit de zwarte olijven en hak ze fijn. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de olijven over. Laat ze 1 u in de oven drogen.
7
Pel de rode uien, zonder hun basis te beschadigen. Snijd ze in 4 en doe ze in een kleine steelpan met het water, de crème de cassis, het sap van de limoen en zout.
8
Breng aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen. Laat daarna rusten.
9
Schil de rode bieten, mix hun vruchtvlees met Espelettepeper en breng op smaak met zout.
10
Doe deze puree in een spuitzak.
11
Verfrommel de sneetjes ham en schik ze op de borden.
12
Trek de lagen van de uien los en beleg de grootste met rodebietenpuree. Leg ze op de borden en bestrooi alles met verkruimelde gedroogde olijven. Serveer op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 255,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 255,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Brunch
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Superieur ham natuur| 5 sneden

Herta

Superieur ham natuur| 5 sneden

167 gr

€4,49

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

2 × 130 gr

€5,98

Koolzaadolie

Vandemoortele

Koolzaadolie

1 l

€4,89

Reeds in je keuken

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Totaal:
€15,36