1
Maak de rodebietenpuree klaar: verwarm de oven voor op 170°C.
2
Leg de hele, ongeschilde rode bieten in een schaal.
3
Voeg de horizontaal gehalveerde knoflookbol toe en besprenkel alles met de koolzaadolie.
4
Leg er de andere ingrediënten rond en schuif 1.30 u in de oven. Laat afkoelen.
5
Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
6
Ontpit de zwarte olijven en hak ze fijn. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de olijven over. Laat ze 1 u in de oven drogen.
7
Pel de rode uien, zonder hun basis te beschadigen. Snijd ze in 4 en doe ze in een kleine steelpan met het water, de crème de cassis, het sap van de limoen en zout.
8
Breng aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen. Laat daarna rusten.
9
Schil de rode bieten, mix hun vruchtvlees met Espelettepeper en breng op smaak met zout.
10
Doe deze puree in een spuitzak.
11
Verfrommel de sneetjes ham en schik ze op de borden.
12
Trek de lagen van de uien los en beleg de grootste met rodebietenpuree. Leg ze op de borden en bestrooi alles met verkruimelde gedroogde olijven. Serveer op kamertemperatuur.
1
Maak de rodebietenpuree klaar: verwarm de oven voor op 170°C.
2
Leg de hele, ongeschilde rode bieten in een schaal.
3
Voeg de horizontaal gehalveerde knoflookbol toe en besprenkel alles met de koolzaadolie.
4
Leg er de andere ingrediënten rond en schuif 1.30 u in de oven. Laat afkoelen.
5
Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
6
Ontpit de zwarte olijven en hak ze fijn. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de olijven over. Laat ze 1 u in de oven drogen.
7
Pel de rode uien, zonder hun basis te beschadigen. Snijd ze in 4 en doe ze in een kleine steelpan met het water, de crème de cassis, het sap van de limoen en zout.
8
Breng aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje pruttelen. Laat daarna rusten.
9
Schil de rode bieten, mix hun vruchtvlees met Espelettepeper en breng op smaak met zout.
10
Doe deze puree in een spuitzak.
11
Verfrommel de sneetjes ham en schik ze op de borden.
12
Trek de lagen van de uien los en beleg de grootste met rodebietenpuree. Leg ze op de borden en bestrooi alles met verkruimelde gedroogde olijven. Serveer op kamertemperatuur.