Appeltaart met frangipane en speculaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 eieren
- 600 g Coxappelen
- 125 g amandelpoeder
- 2 el bloem
- 160 g gezouten boter
- 250 g speculoos
- 100 g kristalsuiker
- 1 eetlepel bloemsuiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004011908020170000
F2007042300161600000
S2006030600054420000
S1974061200151000000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng 110 g boter, de kristalsuiker, het amandelpoeder, de bloem en de eieren tot een homogene frangipanecrème.
- Verkruimel de speculazen met de keukenrobot. Kneed ze met 50 g gesmolten boter tot een homogeen mengsel. Druk het mengsel aan op de bodem van een grote met bakpapier beklede taartvorm. Bedek de speculaas met de frangipanecrème en schik er dan de in dikke plakjes gesneden appelen bovenop.
- Bak 30 min in de oven. Bestuif met bloemsuiker en laat nog 10 min bakken. 5 Serveer lauw. Geef er voor de lekkerbekken een bolletje vanille-ijs of wat slagroom bij.
Kooktip
De kooktijd hangt af van de hardheid van de appelen. Ze moeten zacht zijn, zonder echter in moes uiteen te vallen. Houd de taart dus goed in het oog …
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1341; energie (kCal): 322; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 9,1; koolhydraten (g): 29,2; suikers (g): 20,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 671,37
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Kids
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004011908020170000
F2007042300161600000
S2006030600054420000
S1974061200151000000
Laad nog 4 producten