Appelcompote met speculoos
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- blonde kandijsuiker
- 6 golden appels (1,2 kg)
- 100 g speculoos
- 3 el water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015072200380920000
F2009120400332030000
S2006030600054420000
Begin met koken
- Schil de appels, snij ze in stukken en doe ze in een stoofpan met het water en de suiker.
- Dek af en breng langzaam aan de kook.
- Laat ongeveer 20 minuten afgedekt sudderen tot de appels zacht zijn.
- Verkruimel de speculoos en voeg toe aan de compote, meng goed.
- Afhankelijk van je eigen smaak kan je de compote zo serveren, prakken met de pureestamper of mixen.
- Serveer lauw met een bol ijs of koud met yoghurt.
- Deze compote is ook lekker bij kip, wild, ganzenlever of bij kazen zoals geitenkaas of camembert.
Kooktip
Pas de hoeveelheid suiker aan naargelang je de compote serveert als dessert of als bijgerecht.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 13,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 231,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015072200380920000
F2009120400332030000
S2006030600054420000