Ananascompote met vanille, rum en limoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 dikke ananas
- 1 limoen
- 3 eetlepels rum
- 100 g ruwe rietsuiker
- 1 vanillestokje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021082500086100000
S2014050800151530001
S2013110700251220001
S2017082304174280000
Begin met koken
- Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes.
- Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
- Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten.
- Laat lauw worden en voeg de rum toe.
- Dien lauw op met een bol ijs of koud met plattekaas.
- Deze compote kan je ook serveren bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi.
Kooktip
Afhankelijk van de rijpheid en het suikergehalte van de ananas, dient misschien de kooktijd en/of hoeveelheid suiker aangepast te worden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 97; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 20,6; suikers (g): 17,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 0,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 239,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Eindejaar
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021082500086100000
S2014050800151530001
S2013110700251220001
S2017082304174280000