Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAnanas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
Delhaize logo
  • Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
    D

Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Dessert
Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousseD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kleine kokoskoekjes
  • 100 g kristalsuiker
  • 10 cl bruine rum
  • 1 kaneelstokje
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 limoen
  • 1 sliert onbehandelde sinaasappelschil
  • 1 vanillestokje
  • 1/2 verse ananas
  • 20 cl slagroom
  • 100 g witte chocolade
  • verse munt voor de afwerking

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Wit
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009100700062720000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 3 u koeltijd

    1. Hak de witte chocolade in stukjes. Breng in een steelpan 5 cl room aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocoladestukjes toe, roer en laat 2 minuten staan. Roer tot een heel gladde bereiding. Laat lauw worden.
    2. Klop de resterende room zeer stijf en spatel er de gesmolten chocolade onder. Bedek met vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
    3. Doe de suiker, 25 cl water, de rum, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de steranijs en het sap van de limoen in een steelpan. Meng en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken tot een lichte siroop.
    4. Maak de ananas schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Overgiet met de gezeefde siroop. Roer, bedek met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
    5. Verdeel de ananas met de siroop over kleine, diepe borden. Leg er in elk bord 3 quenelles van de witte chocolademousse bovenop, bestrooi met verkruimelde koekjes en serveer koel, afgewerkt met munt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 239; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 19,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 647,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Lente,Zomer
    Dessert
    • Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Wit
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009100700062720000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden