Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar
Lunch


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 bosje dille
- 1 el citroensap
- 8 diepgevroren rôstis Delhaize
- 200 g gerookte zalm
- 10 cl room
- 100 g verse kaas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020021700052090000
F2020050400057890000
F1999062200140900000
Reeds in je keuken
S2019042300244690000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Bekleed met bakpapier en bak hierop de nog bevroren röstis in de oven in 25 min. goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
- Leg, ondertussen, 8 takjes dille opzij en knip de rest fijn. Meng in een kom met de kaas, het citroensap, peper en zout.
- Klop de room in een kom stijf en spatel er voorzichtig het kaasmengsel onder. Snij de zalm in reepjes.
- Verdeel de röstis over de borden en leg er de zalm en wat room op. Versier met een takjes dille. Dien onmiddellijk op om van het effect warm-koud te kunnen genieten
Kooktip
- Om de room stijf te kunnen kloppen, plaats je de kom en de mixerkloppers 1 uur op voorhand in de koelkast. En de room moet natuurlijk ook koud zijn.
-
Variant: Vervang de dille door bieslook.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 857; energie (kCal): 206; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 353,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Lente,Winter
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020021700052090000
F2020050400057890000
F1999062200140900000
Reeds in je keuken
S2019042300244690000