Aardappelen met room en gerookte zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,2 kg aardappelen (nettogewicht, geschild)
- 3 eetlepels gehakte bieslook
- 1 dl droge witte wijn
- 280 g gerookte zalm
- 25 cl lichte verse room
- 1 sjalot
- 12,5 cl visfond
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989011800378900000
F2021022400077520000
S2022072800642560000
F1993061800218400000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Snij de geschilde aardappelen in grote blokjes en stoom of kook ze gaar.
- Doe ondertussen de wijn, de fijngehakte sjalot en de visfond in een steelpan. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de room en de bieslook toe, breng langzaam aan de kook, laat 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de zalm in reepjes.
- Giet de aardappelen af, schep de saus erdoor en dien op in diepe borden. Schik er de gerookte zalm bovenop en serveer meteen.
Kooktip
Lekker met een salade.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 418; energie (kCal): 99; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 439,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Gluten vrij
Lunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989011800378900000
F2021022400077520000
S2022072800642560000
F1993061800218400000
Laad nog 3 producten