Aardappelen in papillot met kaffirblad
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- gemalen zwarte peper
- 1 theelepel groentebouillon
- 4 kl kaffirblaadjespasta
- 8 stukken middelgrote Franceline-aardappelen
- 2 kl olijfolie
- 8 teentjes knoflook
- 1/2 tuiltje waterkers
- 60 cl water
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
365
Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
€0,45
Delhaize
Aardappel | Vastkokend 1kg
1 kg
€2,79
Delhaize
Tuinkers | Vilt
100 gr
€1,09
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
€5,79
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Lookbol | Netje
2 × 75 gr
€3,38
Totaal:
€14,37
Begin met koken
Bereidingstijd: 15
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm het water en los het bouillonblokje op. Voeg de olijfolie, kaffirpasta en peper toe en meng.
- Was de aardappelen en snij ze in de lengte in fijne schijfjes. Haal het loof van de waterkers.
- Knip grote vierkanten uit bakpapier (1 per portie) en vouw ze in twee. Plooi de onderkant en zijkanten nog enkele keren tot een zak. Verdeel de aardappelschijven, de niet-gepelde lookteentjes en het waterkersloof over de zakjes. Giet de bouillon erover, sluit hermetisch en leg de papillotten op een ovenplaat. Bak 30 minuten. Versier met wat waterkers en serveer goed warm.
Kooktip
kaffir of combava is een citrusvrucht uit Azië. Het vruchtvlees en de bladeren worden vooral in Zuidoost-Aziatische gerechten gebruikt.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
365
Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
€0,45
Delhaize
Aardappel | Vastkokend 1kg
1 kg
€2,79
Delhaize
Tuinkers | Vilt
100 gr
€1,09
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
€5,79
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Lookbol | Netje
2 × 75 gr
€3,38