Recept zoekresultatenAardappelen boulangère
Delhaize logo
  • Aardappelen boulangère
    B
Aardappelen boulangèreB

Aardappelen boulangère

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 3 uien
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 70 cl heel warm water
  • 2 e.l. olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 3 uien
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 70 cl heel warm water
  • 2 e.l. olijfolie
  • Provençaalse kruiden

Begin met koken

: 20 min + 45 min baktijd
1
Snipper de uien fijn. Doe de olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtbruin gebakken zijn.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen met de mandoline in dunne plakjes.
3
Verspreid ongeveer ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
4
Los het bouillonblokje op in heel warm water. Giet de bouillon over de aardappelen tot deze net onder staan.
5
Zet 45 min in de oven.
6
Serveer warm bij gebraad en stoofschotels.
1
Snipper de uien fijn. Doe de olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtbruin gebakken zijn.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen met de mandoline in dunne plakjes.
3
Verspreid ongeveer ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
4
Los het bouillonblokje op in heel warm water. Giet de bouillon over de aardappelen tot deze net onder staan.
5
Zet 45 min in de oven.
6
Serveer warm bij gebraad en stoofschotels.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 209; energie (kCal): 50; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 213
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 209; energie (kCal): 50; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 213
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

Delhaize

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

15 gr

Bio

€1,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€13,27