Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Bijgerechten


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 650 g kleine aardappelen (krieltjes of andere)
- 200 g ontbijtspek
- peper
- verse rozemarijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021042700080310000
F2017111000010530000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
Begin met koken
- Was en schrob de aardappelen met een borsteltje. Schil niet. Stoom of kook ze in water of in de microgolfoven Ze moeten gaar , maar nog enigszins vast zijn. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C en neem er de bakplaat uit.
- Halveer de aardappelen in de lengte (de kleintjes laat je heel), wikkel elk stuk in een half sneetje spek.
- Maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
- Kruid met peper en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
Kooktip
- Maak de brochettes op voorhand en bak ze in de oven (controle is niet echt nodig) terwijl het hoofdgerecht afgewerkt wordt.
- Variatie: Varieer met andere kruiden (tijm, salie, oregano, ...) volgens het hoofdgerecht.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 571; energie (kCal): 136; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 250,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Overig
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021042700080310000
F2017111000010530000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000