Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenAardappelbrochettes met spek en rozemarijn
Delhaize logo
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
    B
Aardappelbrochettes met spek en rozemarijnB

Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 650 g kleine aardappelen (krieltjes of andere)
  • 200 g ontbijtspek
  • peper
  • verse rozemarijn
  • 650 g kleine aardappelen (krieltjes of andere)
  • 200 g ontbijtspek
  • peper
  • verse rozemarijn

Begin met koken

1
Was en schrob de aardappelen met een borsteltje. Schil niet. Stoom of kook ze in water of in de microgolfoven  Ze moeten gaar , maar nog enigszins vast zijn. Laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C en neem er de bakplaat uit.
3
Halveer de aardappelen in de lengte (de kleintjes laat je heel), wikkel elk stuk in een half sneetje spek.
4
Maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
5
Kruid met peper en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
1
Was en schrob de aardappelen met een borsteltje. Schil niet. Stoom of kook ze in water of in de microgolfoven  Ze moeten gaar , maar nog enigszins vast zijn. Laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C en neem er de bakplaat uit.
3
Halveer de aardappelen in de lengte (de kleintjes laat je heel), wikkel elk stuk in een half sneetje spek.
4
Maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
5
Kruid met peper en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 571; energie (kCal): 136; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 250,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 571; energie (kCal): 136; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 250,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Barbecue
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

2 × 100 gr

€4,58

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€10,15