Aalsterse vlaai
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Kids,Sinterklaas
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 ei
- 1 eigeel
- 300 g speculaas
- 350 g peperkoek
- 2 eetlepels maïzena
- 1 l melk
- 50 g kandijsuiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
S1996020600048050000
F2010083100116000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 45 min baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breek de speculaas en de peperkoek in stukken en overgiet met 3/4 van de melk. Laat even weken. Klop los en warm op, op een middelhoog vuur.
- Roer het ei, het eigeel, de kandijsuiker en de overige melk erbij, tot je een homogene massa krijgt. Bind dit deeg met de maizena.
- Giet het beslag in een vorm en bak 45 min op 180°C.
Kooktip
Giet enkele strepen vloeibare kandijsiroop of enkele stukjes chocolade op de vlaai net voor hij de oven in gaat. Leuk effect!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 835; energie (kCal): 199; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 20,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 445,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Kids,Sinterklaas
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
S1996020600048050000
F2010083100116000000
Laad nog 2 producten