Recept zoekresultaten4 muffins met kokossuiker (met wortelen/appelen/peren/ blauwe bessen)
Delhaize logo
  • 4 muffins met kokossuiker (met wortelen/appelen/peren/ blauwe bessen)
    B

4 muffins met kokossuiker (met wortelen/appelen/peren/ blauwe bessen)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Kids,Picknick
Snack
4 muffins met kokossuiker (met wortelen/appelen/peren/ blauwe bessen)B

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 eieren (voor het basisdeeg)
  • 1 rijpe banaan (voor het basisdeeg)
  • 50 g dadels (voor het basisdeeg)
  • 250 g bloem (voor het basisdeeg)
  • 1 zakje bakpoeder (20 g) (voor het basisdeeg)
  • 25 cl haverdrink (voor het basisdeeg)
  • 60 g kokosbloesemsuiker (voor het basisdeeg)
  • 60 g boter (voor het basisdeeg)
  • 1 snufje zout (voor het basisdeeg)
  • 100 g wortelen (voor de muffins met wortelen)
  • 50 g hazelnoten (voor de muffins met wortelen)
  • 2 bioperen (voor de muffins met peren)
  • 50 g witteamandelen (voor de muffins met peren)
  • 1 volle el cacaopoeder (voor de muffins met peren)
  • 2 bio-appelen (voor de muffins met appelen)
  • 1/2 kl gemalenkaneel (voor de muffins met appelen)
  • 125 g blauwe bessen (voor de muffins met blauwe bessen)

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. + 25 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een grote kom en maak een putje in het midden.
  2. Mix de ontpitte dadels met de haverdrink en de banaan in stukken. Meng ze dan met de eieren en de gesmolten boter. Giet deze bereiding in de grote kom en meng alles met een vork. Het deeg hoeft niet glad te zijn.
  3. Voeg ingrediënten naar keuze toe:
    • In de hakmolen verkruimelde wortelen en hazelnoten.
    • Ongeschilde appelen in kleine blokjes en kaneel.
    • Ongeschilde peren in kleine blokjes, grofgehakte amandelen en cacao.
    • Hele blauwe bessen.
  4. Meng krachtig. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups) of smeer ze goed in met olie en bestuif ze met bloem. Verdeel er het deeg over en bak de muffins 25 min. goudbruin in de oven. Laat ze 5 min. rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.

Tip: Voor een appelmuffin met extra veel smaak, leg je gewoon een dun plakje appel (ingesmeerd met een beetje olie) bovenop je muffin voor hij in de oven gaat.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 727; energie (kCal): 173; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 11,6; vezels (g): 3; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 259,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 727; energie (kCal): 173; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 11,6; vezels (g): 3; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 259,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Zomer,Herfst
Snack
  • 4 muffins met kokossuiker (met wortelen/appelen/peren/ blauwe bessen)
    B