Recept zoekresultaten'Aperitiefrestjes' muffin
Recept zoekresultaten'Aperitiefrestjes' muffin
Delhaize logo
  • 'Aperitiefrestjes' muffin
    Nutri-Score D

'Aperitiefrestjes' muffin

'Aperitiefrestjes' muffinD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje chemische gist (baking powder)
  • 150 g pikante chorizo
  • 70 g ontpitte olijven
  • 5 takjes lente-uitjes of restes rucola
  • 150 g restjes kaas met harde korst (gouda, emmenthal,...)
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje chemische gist (baking powder)
  • 150 g pikante chorizo
  • 70 g ontpitte olijven
  • 5 takjes lente-uitjes of restes rucola
  • 150 g restjes kaas met harde korst (gouda, emmenthal,...)

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. baktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Haal het velletje van de chorizo en snijd hem in zeer kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes of rucola fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Rasp de kaas of kazen.
  3. 3
    Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng. Voeg er de eieren en de olijfolie aan toe: meng zolang tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg dan de chorizo, de salade, de olijven en de kaas toe. Meng alles ondereen.
  4. 4
    Giet het deeg in vormen voor muffins en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de muffins om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen.
  5. 5
    Haal de muffins uit de vormen en laat ze afkoelen. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Haal het velletje van de chorizo en snijd hem in zeer kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes of rucola fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Rasp de kaas of kazen.
  3. 3
    Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng. Voeg er de eieren en de olijfolie aan toe: meng zolang tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg dan de chorizo, de salade, de olijven en de kaas toe. Meng alles ondereen.
  4. 4
    Giet het deeg in vormen voor muffins en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de muffins om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen.
  5. 5
    Haal de muffins uit de vormen en laat ze afkoelen. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1681; energie (kCal): 404; vetten (g): 28; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 324,9
Vegetarisch
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    89
  • Argal Chorizo
    3 × 60 gr
    3 voor €5.5
    2
    00
  • Delhaize Olijven | Kalamata | Zonder pit
    130 gr
    2
    49
  • Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
  • La Vache qui rit Kaas Sneden| Gouda
    200 gr
    -33.33% voor 3
    5
    29
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39

Totaal:

€18,15

Deze recepten kan je ook leuk vinden