Zalmtartaar met paprika’s
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Moederdag
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 limoenen
- 1/2 bosje bieslook
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 el kappertjes
- 2 soeplepels extra zuivere olijfolie
- 500 g zalmtartaar natuur
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021082500086100000
F2021022400077520000
F2020122400074000000
F2020032400055560000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Maak de paprika's schoon: verwijder de pitten en witte vezels.
- Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Hak de steeltjes bieslook grof. Laat de kappertjes uitlekken.
- Meng in een ijsgekoelde slakom snel de zalmtartaar, de olie, het sap van de limoen, de blokjes paprika, de kappertjes, voeg (weinig) zout bij en wees gul met peper.
- Schik de tartaar in hoopjes op vooraf gekoelde dessertborden en versier met steeltjes bieslook.
- Dien koel op met getoast wit brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 609; energie (kCal): 146; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 314,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021082500086100000
F2021022400077520000
F2020122400074000000
F2020032400055560000
Laad nog 3 producten