Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmgravlax met gin
Delhaize logo
  • Zalmgravlax met ginC

Zalmgravlax met gin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Zalmgravlax met ginC

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 750 g Atlantische zalmfilet zonder vel
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 cl gin
  • 1 eetlepel mosterd
  • 20 g citroenverbena
  • 20 g dille
  • 1 eetlepel fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    28,95€/kg€7,03
    19,91 €/kg
    +/-€4,83
    Afhaling vanaf 16/01
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 16/01
  • Gin | 37.5% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 12 à 24 u marineertijd

    1. Hak de citroenverbena en de dille fijn en meng met de mosterd, de gin, de suiker en de fleur de sel. Snijd de limoen in schijfjes.
    2. Verdeel de marinade over de zalm en bedek met limoenschijfjes. Laat de zalm 1 dag of 1 nacht onder een gewicht in de koelkast marineren.
    3. Schraap de marinade van de zalm, snijd in plakjes en dien op.

    Kooktip

    Bewaar 2 kl van de marinade, meng met 3 el zure room.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 772; energie (kCal): 185; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 16; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 177,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Zalmgravlax met ginC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    28,95€/kg€7,03
    19,91 €/kg
    +/-€4,83
    Afhaling vanaf 16/01
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 16/01
  • Gin | 37.5% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Serveer met