Recept zoekresultatenZalmgravlax, koolsalade en kruidenroom
Delhaize logo
  • Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 25 witte kolen bio
  • 10 g verse dille bio
  • 100 g frambozen
  • 10 g verse bieslook bio
  • 2 dl verse room bio
  • peper en zout
  • 2 koffielepels olijfolie bio
  • 1 appel bio
  • 1 venkel bio
  • 600 g zalmfilet zonder vel bio
  • 1 koffielepel roze peperbolletjes
  • 25 rode kolen bio
  • 5 bussels radijzen
  • 250 g grof zout
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 250 g suiker
  • 1,5 citroenen bio (het sap)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
    Afhaling vanaf 15/01
  • Limoenen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 24 u rusttijd

    1. Hak de dille, het korianderzaad en de roze peperbolletjes fijn en wrijf er de zalm mee in.
    2. Meng de suiker, het zout en 2/3de van het citroensap.
    3. Bedek een ovenschotel met plastic huishoudfolie. Verdeel de suikerzoutmengeling over beide kanten van de zalm. Wikkel de zalm in de folie, leg er iets zwaars op en laat zo 1 nacht in de koelkast rusten. Verwijder de dag nadien het sap en draai de zalm om. Laat nog een dag rusten.
    4. Maak de salade: snijd de kool, de venkel, de radijzen en de appel in heel dunne schijfjes met een dunschiller en giet de 1/3de van het olie erbij. Leg de frambozen erbovenop.
    5. Maak de kruidenroom: klop de room en voeg er het citroensap, de dille en de bieslook aan toe. Kruid met peper en zout.
    6. Spoel de zalm af en snijd hem in dunne schijfjes. Serveer met de salade en de kruidenroom.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
    Afhaling vanaf 15/01
  • Limoenen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden