• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering! Promocode : GIFTNEW  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Zalm met bosbessen
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.
5/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 4 zalmfilets met vel
  • 4 rode uien
  • 250 g bosbessen
  • 1 eetlepel mosterd op oude wijze
  • 20 g basilicum
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra zuiver
Zalm met bosbessen
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

  1. Pel de rode uien en snijd ze in partjes. Zet een pan op een zacht vuur met wat olijfolie en fruit er de partjes ui in gedurende 5 min. Voeg de helft van de bosbessen, de balsamicoazijn en de mosterd toe en laat nog 10 min sudderen op een zacht vuur. Voeg er na 5 min de resterende bosbessen bij en kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur en snipper de helft van de basilicum erover.
  2. Zet nog een pan op het vuur met een lepel olijfolie en bak de zalmfilets erin gaar. Eerst bak je de zalmfilets op de velkant. Na 2 à 3 min draai je ze om en bak je de zalm nog 2 min verder. Kruid met peper en zout. De textuur van de zalm zal zachter en smeuïger zijn als je de zalm niet helemaal gaar bakt, maar ‘mi-cuit’.
  3. Overgiet de zalm met de bosbessensaus en werk af met de rest van de fijngesnipperde basilicum.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst