Recept zoekresultatenZalm met bosbessen
Delhaize logo
  • Zalm met bosbessenA

Zalm met bosbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Zalm met bosbessenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 zalmfilets met vel
  • 4 rode uien
  • 250 g blauwe bessen
  • 1 eetlepel mosterd op oude wijze
  • 20 g basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007111200262410000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Blauwe bes
    300 gr
    16,63 €/kg
    €4,99
    F2020050400058030000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Pel de rode uien en snijd ze in partjes. Zet een pan op een zacht vuur met wat olijfolie en fruit er de partjes ui in gedurende 5 min. Voeg de helft van de bosbessen, de balsamicoazijn en de mosterd toe en laat nog 10 min sudderen op een zacht vuur. Voeg er na 5 min de resterende bosbessen bij en kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur en snipper de helft van de basilicum erover.
    2. Zet nog een pan op het vuur met een lepel olijfolie en bak de zalmfilets erin gaar. Eerst bak je de zalmfilets op de velkant. Na 2 à 3 min draai je ze om en bak je de zalm nog 2 min verder. Kruid met peper en zout. De textuur van de zalm zal zachter en smeuïger zijn als je de zalm niet helemaal gaar bakt, maar ‘mi-cuit’.
    3. Overgiet de zalm met de bosbessensaus en werk af met de rest van de fijngesnipperde basilicum.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 129; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 395
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Zalm met bosbessenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007111200262410000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Blauwe bes
    300 gr
    16,63 €/kg
    €4,99
    F2020050400058030000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000