Recept zoekresultatenVollenbak pastasalade met mozzarella in 15 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak pastasalade met mozzarella in 15 minutenC

Vollenbak pastasalade met mozzarella in 15 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak pastasalade met mozzarella in 15 minutenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g Datterino Delhaize
  • 50 g rucola Delhaize
  • 2 bollen mozzarella di bufala Delhaize
  • 150 g puntalette De Cecco
  • 100 g gedroogde ham Prosciutto di San Daniele Delhaize
  • peper en zout
  • 50 g verse basilicum Delhaize (voor de pesto)
  • 50 g pijnboompitten Delhaize (voor de pesto)
  • 60 g parmezaan (voor de pesto)
  • 1 teen look (voor de pesto)
  • 20 cl extra vierge olijfolie – Oro verde Carapelli (voor de pesto)
  • peper (voor de pesto)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Rucola | Verpakt
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
  • Mozzarella bufala
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
  • Pasta | Puntalette n.73
    500 gr
    5,70 €/kg
    €2,85
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als je zin hebt om een Italiaans meesterwerk neer te zetten.

    1. Maak de pesto. Da’s supersimpel: alle ingrediënten in de blender en mixen.
    2. Kook de puntalette 12 minuten in gezouten kokend water. Giet af en roer je pesto eronder. Haal je beste olijfolie boven en voeg een klein scheutje toe. Dan mag je pasta-pesto-mengeling in een serveerschaal.
    3. Spoel de kerstomaten en snijd ze doormidden. Laat de buffelmozzarella uitlekken en verdeel in grote stukken. Schik alles op de pasta.
    4. Werk je meesterwerk af met prosciutto en rucola.

    What the hack!
    Kerstomaten halveren in 10 seconden

    Leg je kerstomaatjes op een zo plat mogelijk bord. Plaats er een snijplank bovenop en druk lichtjes aan. Met een groot mes kan je nu alle kerstomaatjes in één keer doormidden snijden.

    5 redenen om voor Datterino-kerstomaatjes te kiezen:

    1. Geteeld bij ons in Koningshooikt.
    2. Door een familiebedrijf dat al 3 generaties tomaten kweekt.
    3. Een product dat al 8 jaar lang speciaal voor Delhaize gekweekt wordt.
    4. Op een manier waarbij de hommels voor een natuurlijke bestuiving zorgen.
    5. De zoete smaak.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 1319 kJ - 315 kCal Koolhydraten: 7 g • Vetten: 27 g • Eiwitten: 10 g • Verzadigde vetzuren: 7 g • Suikers: 1 g • Vezels: 3 g • Zout: 1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak pastasalade met mozzarella in 15 minutenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Rucola | Verpakt
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
  • Mozzarella bufala
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
  • Pasta | Puntalette n.73
    500 gr
    5,70 €/kg
    €2,85