Recept zoekresultatenVollenbak caesarsalade in 25 minuten
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:37
    C
  • Vollenbak caesarsalade in 25 minuten

Vollenbak caesarsalade in 25 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak caesarsalade in 25 minutenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout (voor de dressing)
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de dressing)
  • 1 el mosterd Bister (voor de dressing)
  • 2 el Grana Padano schilfers Delhaize (voor de dressing)
  • 1/2 sap van citroen (voor de dressing)
  • 1 teen look (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1 ei (voor de dressing)
  • 2 ansjovisfilets Delhaize (voor de dressing)
  • peper en zout
  • 400 g kippenfilet
  • 3 sneden Carro Multigranen haverbrood
  • 2 el kippenkruiden
  • 100 g Grana Padano schilfers Delhaize
  • 200 g penne De Cecco
  • 1/2 sap van citroen
  • 2 avocado's
  • 2 kroppen Romeinse sla taste of Inspirations
  • 8 ansjovisfilets Delhaize
  • 4 eieren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosterd | Belgisch | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
  • Kippenhaasjes
    +/- 455 gr
    +/-10,39€/kg
    +/-€4,73
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Begin met koken

    Gemakkelijk.

    Als je bruist van strijdlust om een slaatje te prepareren waar Caesar trots op zou zijn!

    1. Begin met de dressing. Voeg alle ingrediënten, behalve de olie, in een maatbeker. Zet de mixer recht in de maatbeker en voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie toe tot je een gladde dressing krijgt.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in blokjes, leg ze op een ovenplaat en sprenkel er de helft van de olijfolie over. Bak ongeveer 15 minuten.
    3. Strooi de kippenkruiden in een bord en wentel de kippenfilets erdoor. Bak 2 minuten aan elke kant in de rest van de olijfolie. Laat verder garen op een zacht vuur.
    4. Kook de eieren 8 minuten en laat ze schrikken in koud water. Pel en snijd in 4. Prak 2 eieren grof tot een eiermimosa (moeilijk woord voor een eierprakje) en kruid met peper en zout. Houd apart.
    5. Kook de pasta beetgaar, giet af en meng met 3 el dressing en de eiermimosa.
    6. Snijd de avocado in plakjes, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
    7. Schik in een schaal de versneden Romeinse sla, de pastamengeling, avocadoplakjes, de gesneden kip, de broodmengeling en de ansjovisfilets.
    8. Werk af met de dressing, de schilfers Grana Padano en – last but not least – een draai van de pepermolen.

    What the hack!
    Eitje pellen? Da’s met deze truc een eitje.

    Leg je gekookte ei in een glas met water. Plaats je hand op het glas en schud flink heen en weer. Zotjes hoe makkelijk de schil er nu af gaat!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: 318 kCal • Energie: 1330 kJ • Vetten: 27 g • Verzadigde vetzuren: 4 g • Koolhydraten: 8 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 10 g • Zout: 1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:37
      C
    • Vollenbak caesarsalade in 25 minuten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosterd | Belgisch | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
  • Kippenhaasjes
    +/- 455 gr
    +/-10,39€/kg
    +/-€4,73
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75