Recept zoekresultatenVolkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje
Delhaize logo
  • Volkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje

Volkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Volkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g datterinotomaten
  • 200 g rucola
  • 1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
  • 20 g pijnboompitten
  • 500 g volkoren penne rigate (of andere pasta)
  • 80 g Grana Padano
  • 2 dl light room (8% V.G.)
  • 2 dl room (20 of 35% V.G.)
  • 2 el notenolie
  • zout en peper
  • 1 schaaltje halfgedroogde tomaten in olie

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min.

  1. Laat de halfgedroogde tomaten uitlekken en mix ze met een staafmixer tot puree. Doe ze in een steelpan met de 2 soorten verse room, de zalm in reepjes en het tomatenconcentraat. Laat ± 10 min. zachtjes pruttelen.
  2. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de tomaten in 4 en meng ze met de rucola, de pijnboompitten, de notenolie, peper en zout in een grote kom.
  4. Breng de saus verder op smaak en meng ze met de pasta. Dien meteen op, met het slaatje en de geraspte grana padano.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Volkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje