• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Volkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Volkorenpasta met gemarineerde tomaten, gerookte zalm en een rucolaslaatje
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g Datterinotomaten
  • 200 g rucola
  • 1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
  • 20 g pijnboompitten
  • 500 g volkoren penne rigate (of andere pasta)
  • 80 g Grana Padano
  • 2 dl light room (8% V.G.)
  • 2 dl room (20 of 35% V.G.)
  • 2 el notenolie
  • zout en peper
  • 1 schaaltje halfgedroogde tomaten in olie (220 g)
Bereiding

Bereidingstijd : 25 min.

  1. Laat de halfgedroogde tomaten uitlekken en mix ze met een staafmixer tot puree. Doe ze in een steelpan met de 2 soorten verse room, de zalm in reepjes en het tomatenconcentraat. Laat ± 10 min. zachtjes pruttelen.
  2. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de tomaten in 4 en meng ze met de rucola, de pijnboompitten, de notenolie, peper en zout in een grote kom.
  4. Breng de saus verder op smaak en meng ze met de pasta. Dien meteen op, met het slaatje en de geraspte grana padano.

Nutritionele informatie

Energie: 992 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst