Recept zoekresultatenVarkenssavourette met verse tomaten en salie
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:38
    A
  • Varkenssavourette met verse tomaten en salie

Varkenssavourette met verse tomaten en salie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkenssavourette met verse tomaten en salieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 savourette-varkenssnedes
  • 3 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • 6 grote salieblaadjes
  • 10 cl droge sherry
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 noten boter
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Kruid de savourettes met peper en zout. Verwarm een noot boter in een grote braadpan en bak er het vlees snel bruin in aan beide kanten.
  3. Hak de sjalotten en het lookteentje fijn.
  4. Leg het vlees in een ovenschaal en laat het verder in de oven garen.
  5. Fruit ondertussen de sjalotten en de look in de braadpan. Deglaceer met de sherry, laat 30 sec. inkoken, voeg dan de kalfsfond toe. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
  6. Ontpit ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes.
  7. Doe de gehakte salie bij in de pan, voeg ook de tomaten toe en een noot boter. Laat enkele minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  8. Lepel de saus over het vlees, serveer met verse pasta.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 378; energie (kCal): 90; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 328,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    03:38
    A
  • Varkenssavourette met verse tomaten en salie