Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de ovenA

Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de ovenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper en zout
  • peper en zout (voor de kokosmelksaus)
  • 1 el kurkuma (voor de kokosmelksaus)
  • 1/2 el komijnpoeder (voor de kokosmelksaus)
  • 1 el korianderpoeder (voor de kokosmelksaus)
  • 2 el olijfolien (voor de kokosmelksaus)
  • 2 el kokosbloesemsuiker (voor de kokosmelksaus)
  • 2 dl kokosmelk (voor de kokosmelksaus)
  • 1/2 citroen (voor de kokosmelksaus)
  • 4 cm gember (voor de kokosmelksaus)
  • 400 g tomatenpulpen (voor de kokosmelksaus)
  • 2 uien (voor de kokosmelksaus)
  • 850 g varkensfiletgebraad
  • 1/2 el zachte chilivlokken
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 5 el olijfolie
  • 800 g zoete aardappelen
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 bussel koriander

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
  2. Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
  3. Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
  4. Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.

Tip: Overgiet het gebraad met een beetje water als het tijdens het bakken uitdroogt: je hoeft geen vetstoffen toe te voegen ...

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de ovenA