Recept zoekresultatenTreacle sponge cake - taart met golden syrup
Delhaize logo
 • Treacle sponge cake - taart met golden syrupE

Treacle sponge cake - taart met golden syrup

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Treacle sponge cake - taart met golden syrupE

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 2 eieren
 • 8 eetlepels golden syrup
 • 100 g suiker
 • 1/2 koffielepel vanille-essence
 • 120 g zachte boter + voor de vorm
 • 100 g zelfrijzende bloem
 • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Beboter de taartvorm en giet er de golden syrup in.
 3. Meng de boter en de suiker met een mixer. Voeg er de eieren één voor één aan toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de bloem, het zout en de vanille-essence toe; meng tot een homogene massa. Giet de massa in de vorm en laat 30 minuten bakken en controleer hierbij dat de bovenkant van de taart niet verbrandt (indien nodig bedekken met aluminiumfolie)
 4. Laat de taart afkoelen in de vorm alvorens ervan te proeven op kamertemperatuur.

Kooktip

Deze taart wordt niet uit de vorm gehaald.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1562; energie (kCal): 374; vetten (g): 19,4; verzadigde vetten (g): 11,7; koolhydraten (g): 45,8; suikers (g): 30,9; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 323,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Treacle sponge cake - taart met golden syrupE