Recept zoekresultatenTonijn met anijssmaak
Delhaize logo
 • Tonijn met anijssmaakA

Tonijn met anijssmaak

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tonijn met anijssmaakA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 600 g tonijnfilets
 • 1 dikke venkelknol
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Fleur de sel
 • Peper van de molen
 • 1 mespunt rood pimentpoeder
 • 8 cl pastis
 • 10 cl ontvette gevogeltebouillon

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

 1. Verdeel de tonijn in porties, smeer ze in met olijfolie en laat ze rusten op kamertemperatuur.
 2. Maak de venkel schoon, verwijder de te harde kern en stengels, bewaar het loof. Snij de venkel in plakjes. Laat ze 5 min. stoven in een diepe pan met 2/3de van de olie.
 3. Kruid met peper en zout, voeg het pimentpoeder toe, de pastis en de bouillon. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
 4. Bak de tonijnporties in een hete braadpan met anti-aanbaklaag. Bak ze 30 sec. aan elke kant (de vis mag niet doorbakken zijn). Kruid met peper en zout.
 5. Schik op elk bord 1 portie venkel en vis. Werk af met het venkelloof en serveer met aardappelpuree met olijfolie.

Kooktip

Een gezond extraatje: een bereiding op basis van pastis, die toch geen alcohol meer bevat en de kostbare omega-3-vetzuren van de tonijn bewaart.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 2; vezels (g): 5,9; eiwitten (g): 15,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 421,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Tonijn met anijssmaakA