Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenToast kannibaal
Delhaize logo
  • Toast kannibaalD

Toast kannibaal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Toast kannibaalD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl arachideolie of druivenpitolie
  • enkele druppels worcestersaus
  • 1 sjalot
  • enkele plukjes tuinkers
  • 1/2 desembrood (ongesneden)
  • 6 kleine zure augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 scheutje fijne olijfolie
  • peper en zout
  • 400 g mager rundvlees
  • 1 dl yoghurt natuur
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 4 zoute ansjovisfilets (op olie)
  • enkele druppels Tabasco
  • 1 scheutje lauw water
  • 1 scheutje natuurazijn

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Gebruik een vlijmscherp mes en hak het rundvlees superfijn. Kruid met zout en peper en roer er wat olijfolie door. Bewaar in de koelkast.
  2. Bereid ondertussen de dressing. Neem een hoge maatbeker en meng er de eidooier, de mosterd, de natuurazijn en het water in. Meng er de worcestersaus, de tabasco en enkele zoute ansjovisfilets onder. Mix met de staafmixer en voeg de olie beetje bij beetje toe tot je een gebonden saus hebt. Lepel er de yoghurt onder en kruid extra indien nodig.
  3. Pel de sjalot en snipper fijn, samen met de kappertjes en de augurken. Spoel de tuinkers en laat goed uitlekken.
  4. Snijd dikke boterhammen van het zuurdesembrood en toast ze even.
  5. Lepel op elk stuk brood een portie gehakt rundvlees. Strooi er een beetje fijne sjalot, augurken en kappertjes over, werk de toast af met toefjes tuinkers en lepel tenslotte wat dressing over de toast kannibaal.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 568; energie (kCal): 136; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 14; zout (g): 2,1. Energie (kcal/portie): 318,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Andere
  • Toast kannibaalD

Deze recepten kan je ook leuk vinden