Delhaize logo
  • SpicyboloA

Spicybolo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
SpicyboloA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 120 g chorizo
  • 500 g rigatoni
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 ui
  • 4 rode paprika's
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel harissa (naar smaak)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Snijd de chorizo in sneetjes.
  2. Haal de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in blokjes, hak de ui fijn en pers het teentje knoflook. Haal de zaadjes ook uit het rode chilipepertje en hak fijn.
  3. Verhit de olijfolie en fruit de paprikablokjes, de ui, de chilipeper en de knoflook. Voeg de bouillon toe zodat de groenten net onderstaan. Laat ± 15 min. pruttelen zonder deksel zodat de paprika gaar is en het vocht ingekookt is. Voeg harissa toe naar smaak en mix tot een gladde saus.
  4. Voeg de sneetjes chorizo toe en laat nog even pruttelen.
  5. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
  6. Meng de saus onder de pasta en werk af met bladpeterselie en eventueel met de minipepertjes.

Kooktip

Dunne, lange pasta heeft niet veel saus nodig; meestal worden ze gegeten met een licht sausje op basis van olie of tomaat. Geribbelde pasta's houden de saus beter vast. Bij grove, dikkere soorten geef je een stevige vleessaus. Holle pasta combineer je met een saus met veel stukjes groenten en vlees.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 129; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 17,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 750,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Lactose vrij
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
  • SpicyboloA