Recept zoekresultatenScampi met tomatenfondue
Delhaize logo
 • Scampi met tomatenfondueA

Scampi met tomatenfondue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Voorgerecht
Scampi met tomatenfondueA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’)
 • 2 grote vleestomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 bussel basilicum
 • 1 dl + 3 el olijfolie
 • Espelettepeper
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

 1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de teentjes knoflook in fijne plakjes. Verwarm 1 dl olijfolie in een steelpan. Voeg de tomaten en de knoflook in de hete olie toe. Kruid met peper, met zout en naar eigen smaak met Espelettepeper. Voeg 2 takjes basilicum toe en laat 2 min. tot moes koken.
 2. Snijd de ontdooide scampi in 2 door, ongeveer tot in de helft van de lengte. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een braadpan, met de rest van de olijfolie, tot ze mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en met een beetje zout.
 3. Dresseer de (lauwe of warme) saus in kleine borden, verdeel er de scampi over, werk af met basilicum en dien op. Geef er brood bij.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 218 kcal – Vetten: 18,1 g – Koolhydraten: 1,8 g – Vezels: 17 g – Eiwitten: 11,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Kerst
Voorgerecht
 • Scampi met tomatenfondueA