Recept zoekresultatenSalade van rode biet en geitenkaas
Delhaize logo
  • Salade van rode biet en geitenkaasA

Salade van rode biet en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Buiten eten
Lunch
Salade van rode biet en geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode biet
  • peper
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 150 g geitenkaas
  • takjes platte peterselie
  • korianderblaadjes
  • dragonblaadjes
  • enkele basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 koffielepels 0
  • 1 chioggia biet (in het seizoen)
  • 1 gele biet
  • 2 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en strooi de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes erop. Rooster mooi goudbruin gedurende ± 7 min. Laat afkoelen.
  3. Schil de bieten en snijd in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline of een spiraalsnijder.
  4. Bereid een vinaigrette. Meng hiervoor de olijfolie en het citroensap, kruid met peper en zout.
  5. Besprenkel de bietjes met de vinaigrette.
  6. Schik de bieten op een bord en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met de geroosterde pitten en zaden. Hak de basilicum, de dragon, de koriander en peterselie en strooi over de bietensalade. Werk af met de citroenrasp.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 4,6; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 303,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Salade van rode biet en geitenkaasA