Rundertataki met gember en fijne groentjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g filet pur Irish Beef
- 30 g gember
- 600 g zoete aardappelen
- 1 bussel lente-uitjes
- 1/2 bussel radijzen
- 200 g edamameboontjes
- 6 el olijfolie
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 30 g gember (voor de marinade)
- 1 citroen (voor de marinade)
- 1 el honing (voor de marinade)
- 5 cl mirin (voor de marinade)
- 1 dl sojasaus (voor de marinade)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
3 × 28 gr
€9,87
Delhaize
Zoete | Aardappelen
1 kg
€3,19
Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,19
Delhaize
Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
€2,09
Bonduelle
Bonen | Edemame
2 × 160 gr
€6,58
Santa Maria
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
€4,15
Delhaize
Citroenen
500 gr
€1,35
Mielbio
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€5,79
Saitaku
Mirin seasoning
150 gr
€3,85
Suzi Wan
Saus | Soja
14,3 cl
€4,45
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Totaal:
€42,51
Begin met koken
Bereidingstijd : 30 min.
- Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
- Maak de marinade: pers het sap van de citroen in een steelpan, voeg de honing, de sojasaus en de mirin toe. Verwarm, houd net onder het kookpunt en laat inkoken tot een licht stroperige dikte. Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de marinade. Haal de pan van het vuur.
- Dop de ontdooide edamameboontjes en houd ze apart. Kort de lente-uitjes in en laat er wat worteltjes aan (maak deze grondig schoon). Fruit de lente-uitjes 15 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met 1⁄3 van de olijfolie. Snijd de geschilde zoete aardappelen in kleine blokjes en fruit ze 10 min. op een matig vuurtje in een braadpan, met 1⁄3 van de olijfolie. Voeg 5 min. voor het einde de radijzen in de braadpan met de uien toe.
- Schil de gember en snijd hem in ultrafijne staafjes. Fruit ze kort in een braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en leg het vlees in dezelfde braadpan. Schroei het vlees kort rondom, op een vrij hoog vuur. Voeg 1⁄3 van de marinade toe en bestrijk het vlees langs alle kanten. Leg het vlees op een plank, laat het 2 min. rusten en snijd het in sneetjes.
- Serveer de tataki met de groenten. Zet de rest van de marinade apart op tafel en bestrooi alles met sesamzaadjes.
Tip: Gebruik je niet zo vaak gember? Voeg het gembersap beetje bij beetje toe in de marinade en proef telkens.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
3 × 28 gr
€9,87
Delhaize
Zoete | Aardappelen
1 kg
€3,19
Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,19
Delhaize
Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
€2,09
Bonduelle
Bonen | Edemame
2 × 160 gr
€6,58
Santa Maria
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
€4,15
Delhaize
Citroenen
500 gr
€1,35
Mielbio
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€5,79
Saitaku
Mirin seasoning
150 gr
€3,85
Suzi Wan
Saus | Soja
14,3 cl
€4,45
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15