Recept zoekresultatenRundertataki met gember en fijne groentjes
Delhaize logo
  • Rundertataki met gember en fijne groentjesC

Rundertataki met gember en fijne groentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Hoofdgerecht
Rundertataki met gember en fijne groentjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g filet pur Irish Beef
  • 30 g gember
  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1/2 bussel bussel radijzen
  • 200 g edamameboontjes
  • 6 el olijfolie
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 30 g gember (voor de marinade)
  • 1 citroen (voor de marinade)
  • 1 el honing (voor de marinade)
  • 5 cl mirin (voor de marinade)
  • 1 dl sojasaus (voor de marinade)

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min.

  1. Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Maak de marinade: pers het sap van de citroen in een steelpan, voeg de honing, de sojasaus en de mirin toe. Verwarm, houd net onder het kookpunt en laat inkoken tot een licht stroperige dikte. Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de marinade. Haal de pan van het vuur.
  3. Dop de ontdooide edamameboontjes en houd ze apart. Kort de lente-uitjes in en laat er wat worteltjes aan (maak deze grondig schoon). Fruit de lente-uitjes 15 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met 1⁄3 van de olijfolie. Snijd de geschilde zoete aardappelen in kleine blokjes en fruit ze 10 min. op een matig vuurtje in een braadpan, met 1⁄3 van de olijfolie. Voeg 5 min. voor het einde de radijzen in de braadpan met de uien toe.
  4. Schil de gember en snijd hem in ultrafijne staafjes. Fruit ze kort in een braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en leg het vlees in dezelfde braadpan. Schroei het vlees kort rondom, op een vrij hoog vuur. Voeg 1⁄3 van de marinade toe en bestrijk het vlees langs alle kanten. Leg het vlees op een plank, laat het 2 min. rusten en snijd het in sneetjes.
  5. Serveer de tataki met de groenten. Zet de rest van de marinade apart op tafel en bestrooi alles met sesamzaadjes.

Tip: Gebruik je niet zo vaak gember? Voeg het gembersap beetje bij beetje toe in de marinade en proef telkens.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 162 kcal – Vetten: 7,2 g – Koolhydraten: 11,9 g – Vezels: 1,8 g – Eiwitten: 12,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Hoofdgerecht
  • Rundertataki met gember en fijne groentjesC