Recept zoekresultatenRijstsalade met kip en appels
Delhaize logo
  • Rijstsalade met kip en appelsA

Rijstsalade met kip en appels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Communie,Student
Salade
Rijstsalade met kip en appelsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g bio basmatirijst
  • peper
  • 2 bio selderstengels
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels bio citroensap
  • 2 eetlepels bio ciderazijn
  • 2 bio appels
  • 5 el bio olijfolie
  • 300 g bio kipfilets
  • 100 g bio mengeling van droge vruchten voor salade
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1986053100303400000
  • Peterselie | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    5,84 €/kg
    €1,46
    S2005090800094310000
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005071900206340000
  • Begin met koken

    1. Breng 1 l licht gezouten water aan de kook. Doe er de rijst in, roer, zet een deksel op de pot en laat 10 min. op heel zacht vuurtje sudderen. Giet af en spoel lange tijd onder koud water, laat uitlekken. Bak de kipfilets ondertussen in 1/5 van de olie in een braadpan op middelhoog vuur.
    2. Snij de ongeschilde appel(s) in kleine stukken en meng ze goed onder het citroensap.
    3. Doe de azijn, de honing, peper en zout in een grote kom, roer met de garde, voeg dan de rest van de olie toe en de peterselie. Doe er de fijngesneden selder bij, de stukken appel, de vruchtenmengeling voor salade, de rijst en de in reepjes gesneden kip.
    4. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    5. Serveer koel als hoofdgerecht of als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 136; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 7,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 567,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Communie,Student
    Diner
    Lente
    Salade
    • Rijstsalade met kip en appelsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1986053100303400000
  • Peterselie | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    5,84 €/kg
    €1,46
    S2005090800094310000
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005071900206340000