Recept zoekresultatenQuiche met witloof, pecannoten en emmentaler
Delhaize logo
  • Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler

Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 1/2 citroen
  • 80 g pecannoten
  • 1 kruimeldeeg
  • 100 g geraspte emmental
  • 25 cl light room 20 % vg
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 tl curry Madras (optioneel)
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Gepelde Pecannoten
    200 gr
    21,95 €/kg
    €4,39
  • Begin met koken

    1. Snijd het witloof fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en voeg het witloof toe. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout, laat het deksel van de pan en bak 5 min. op een hoog vuur tot al het water is verdampt.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rooster de pecannoten droog in een pan met antiaanbaklaag en hak ze vervolgens grof.
    3. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm. Neem een kom en klop de eieren los met de room. Voeg de geraspte emmentaler, ¾ van de pecannoten en het witloof toe; roer goed om en kruid af (voeg eventueel curry toe, naar wens). Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 20 min. in de oven. Haal de quiche uit de vorm en plaats hem met het bakpapier rechtstreeks op het rooster in de oven. Laat nog eens 10 min. bakken.
    4. Bestrooi de quiche met de gehakte peterselie en de resterende pecannoten. Serveer warm, met een slaatje.

    Tip
    Zelfs als je het witloof eerst in de pan bakt, zal het de bodem van de quiche vochtig maken. Als je de quiche op het einde kort afbakt zonder de vorm, wordt de bodem goudbruin en lekker knapperig.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 231,9; Eiwitten (g): 7,1; Vetten (g): 7,3; Koolhydraten (g) : 10,1; Vezels (g): 2, Nutri-score; B
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Gepelde Pecannoten
    200 gr
    21,95 €/kg
    €4,39